20:09

Prosecco z grenadiną i rozmarynem

Dzisiaj wypada Międzynarodowy Dzień Prosecco! Z tej okazji chciałabym Wam przedstawić trochę niecodziennie podanie tego wina.

Pewnie większość z Was jeśli nie próbowała to chociaż słyszała o Bellini, czyli prosecco z musem z brzoskwiń. Ja dzisiaj mam dla Was trochę inną propozycję. Próbowaliście kiedyś prosecco z rozmarynem? ;)


Write recipe photo description here
Orzeźwiające prosecco z nutką rozmarynu i słodkim syropem

Składniki:
  • 40 ml syropu grenadina
  • 160 ml dobrze schłodzonego prosecco
  • gałązka rozmarynu
Sposób wykonania:

  1. Wlewamy prosecco do kieliszka.
  2. Po ściane kieliszka za pomocą łyżeczki wlewamy powoli syrop grenadina (tak żeby opadł na dno).
  3. Dekorujemy gałązką rozmarynu, umieszczając ją w środku kieliszka.




2 komentarze:

  1. Oesu, ale to musiało cudnie smakować na Twoim balkonie<3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, ekstra połączenie. Co prawda jeszcze nie piłam... ale spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Szefer w kuchni , Blogger