Lemoniada rabarbarowa
Składniki:
(na 1 litr)
(na 1 litr)
6 łodyg rabarbaru
1 litr wody
Łyżeczka cynamonu
Gałązka rozmarynu
1 litr wody
Łyżeczka cynamonu
Gałązka rozmarynu
Sposób wykonania:
- Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
- Wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i zalewamy wodą.
- Całość gotujemy około 25 min.
- Gdy lemoniada wystygnie przelewamy ją do butelki do której wrzucamy rozmaryn.
SMACZNEGO !
Pycha! Czysty rabarbarowy smak :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, a rozmaryn do idealnie podkreśla :)
UsuńNo, mam nadzieję, że będziemy taką popijać za niedługo;D
OdpowiedzUsuńA nawet kupiłam znowu świeży rabarbar :D
Usuńna upały będzie wspaniały, dobrze, ze w ogrodzie mam go dużo:)
OdpowiedzUsuńOoo, zazdroszczę własnej uprawy :) Pewnie jest przepyszny!
Usuń