16:28

Lemoniada rabarbarowa

pcq
Poniżej znajdziecie przepis na kwaśną, aczkolwiek bardzo orzeźwiająca lemoniadę. Staram się ograniczać ilości cukru w codziennych napojach dlatego moja lemoniada w ogóle go nie zawiera. Napój ten przyda się w trakcie upałów oraz do popijania słodkich ciast dla złamania smaku ;)













Lemoniada rabarbarowa

Składniki:
(na 1 litr)

6 łodyg rabarbaru 
1 litr wody
Łyżeczka cynamonu
Gałązka rozmarynu



Sposób wykonania:
  • Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki.
  • Wrzucamy do garnka, dodajemy cynamon i zalewamy wodą.
  • Całość gotujemy około 25 min. 
  • Gdy lemoniada wystygnie przelewamy ją do butelki do której wrzucamy rozmaryn.

SMACZNEGO !






6 komentarzy:

  1. Pycha! Czysty rabarbarowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No, mam nadzieję, że będziemy taką popijać za niedługo;D

    OdpowiedzUsuń
  3. na upały będzie wspaniały, dobrze, ze w ogrodzie mam go dużo:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo, zazdroszczę własnej uprawy :) Pewnie jest przepyszny!

      Usuń

Copyright © 2016 Szefer w kuchni , Blogger